Hersek Neretva Kantonu Heyeti Fakültemizi Ziyaret Etti

      HERSEK NERETVA KANTONU HEYETİ FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ

      Hersek Neretva Kantonu Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Zlatko Hadziomerovic, İnşaat Bakanı Suad Hasandedic, hukukçu-yazar Senad Hasanagic ve sosyoloji profesörü yazar Enes Ratkusic’in de aralarında bulunduğu heyet, 31 Mart 2014 tarihinde Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Duymaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Sandalcı, aynı bölümün öğretim elemanları ve öğrencileri de hazır bulundular.

      Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Duymaz, kardeş ülke heyetini makamında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Üniversite olarak Balkan ülkeleri ve üniversitelerini son derece önemsediklerini, ilişkilerini özellikle bu noktada yoğunlaştırdıklarını, bunun somut bir göstergesinin Fakültemizdeki Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü olduğunu, belli zamandan beri bu bölümün açık olduğunu ve öğrenci mezun ettiklerini, böylece iki ülke arasındaki köprüleri daha da sıkılaştıklarını söyledi.

      Hersek Neretva Kantonu Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Zlatko Hadziomerovic ise Üniversite ve Fakülte’de ağırlanmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti. Bakan, ülkesinde Türkçe eğitimine ve iki ülke arasındaki yakınlığı güçlendirecek faaliyetlere azami ölçüde özen gösterdiklerini, Trakya Üniversitesi’nde Boşnakça öğretiliyor olmasından da büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Ek Resimler
Bu içerik 02.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1714 kez okundu.