UZAKTAN ÖĞRETİM İLE YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından 7 Ocak 2021 tarih ve 01 nolu karar uyarınca tebliğ edilen “Trakya Üniversitesi Uzaktan Öğretim ile Yapılacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar” yönergesi, çevrimiçi sınavların uygulamasına dair kuralları belirlemiş ve tüm öğretim elemanı ile öğrencilere duyurulmuştur. Ancak yönergede belirtilen kamera ve mikrofon kullanımı hakkında dekanlığımıza gelen sorular üzerine ek açıklama ihtiyacı olduğu anlaşılmıştır. Yönerge’nin 2. Bölüm 5.2ç maddesine göre “Sınavlarda kamera ve mikrofon kullanılması esastır. Ancak öğrenci sayısı ve başkaca nedenlerden dolayı birimler sınavlardan önce öğrencilere duyurulması şartıyla bu donanımların kullanılmaması yönünde karar alabilir.” ibaresi ile kararı birimlere bırakmıştır. Fakültemiz birimleri içinde öğrenci sayıları fazla olan veyahut başkaca sebepler ile kamera veya mikrofon açtırılması mümkün olmayan durumlarda öğretim elemanı, öğrencilerine önceden bildirmek şartıyla kamera veya mikrofonu açtırmadan da sınavlarını yapabilir. Bununla birlikte öğretim elemanı, sınavın uygulanması ve güvenliği ile ilgili olarak söz konusu yönergenin tüm maddelerini de dikkatle incelemeli ve bu çerçevede gerekli tüm önlemleri alarak sınavlarını gerçekleştirmelidir.

Öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize duyurulur.

Bu içerik 21.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 2813 kez okundu.