TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜNDE İLK AKADEMİK AÇILIŞ DERSİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2023-2024 Akademik Açılış Dersi, 11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14:00'te bölüm öğretim üyesi Doç. Dr. Ergün Karaca tarafından “Antik Çağ’da Edirne” başlığı altında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bölümün, gelenekselleşmesi umuduyla ilk kez 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlattığı Akademik Açılış Dersine Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretrim elemanları ve lisans öğrencileri, Sosyal Bilimler Arkeoloji Anabilim Dalı yüksek lisans ve doktora programlarının öğrencileri katıldı.

Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2023-2024 yılı “Antik Çağ’da Edirne” başlıklı Akademik Açılış Dersi’nde Edirne kent merkezinin ve yakın çevresinin arkeolojik geçmişinden bilineneler ve eldeki veriler toplu bir şekilde sunuldu. Ayrıca sunumun sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle ve Trakya Üniversitesi katkılarıyla 2023 yılında Doç. Dr. Ergün Karaca tarafından başlatılan Edirne Yüzey Araştırması EYA’23 projesinin Edirne’nin Antik Çağ’ına yaptığı katkılara değinildi. Akademik açılış dersi, katkı ve sorularla sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 31.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 101 kez okundu.