S
SANAT TARİHİNDEN BAŞYAPITLAR REPRODÜKSİYON SERGİSİ
Trakya Üniversitesinde sanatsal ve kültürel faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle, Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen “Sanat Tarihinden Başyapıtlar Reprodüksiyon Sergisi” Edebiyat Fakültesi İlhan Koman Sergi Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışına Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Yılmaz, Resim Bölümü Başkanı Prof. Ruken Aslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılışında konuşan Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Yılmaz, sergiyi resim eğitimi ve sanat tarihi eğitimini aynı noktada buluşturan bir faaliyet olarak planladıklarını vurguladı. Sanat Tarihi Bölümü ile Resim Bölümü ortaklığında bir proje daha gerçekleştireceklerinin müjdesini de veren Yılmaz, sergiye katkı sunanlara teşekkür etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baybora Temel, suyun iki yakasındaki sanata ve kültüre hizmet veren iki fakültenin bir araya gelmesi açısından bu etkinliği önemli bulduğunu ifade ederek, etkinliğin ileriki dönemlerde sadece üniversite özelinde değil Edirne’yi kapsayıcı nitelikte etkinliklerin yapılması için bir adım olacağını söyledi.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli, Fakülte olarak sanata verdikleri önemi dile getirerek başladığı konuşmasında, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sanat tarihinin önemli yapıtlarını çok başarılı şekilde ele aldıklarını belirtti. Gürgendereli, Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinin derslerde teorik olarak gördükleri eserleri uygulamalı olarak görme fırsatı sunan bu serginin çok kıymetli olduğunu söyleyerek, serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat Tarihi Bölümü akademisyenlerine teşekkür etti.
Sergide, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin yaptığı; natürmort, portre, manzara vb. temalardaki 27 adet reprodüksiyon eser bulunmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencileri A. Alperen Şahinoğlu, Barış Yener, Ceren Güncan Altay, Ceren Gökduman, Elif Pumay, Else Krasniqi, Eren Altuntop, Fatmanur Kahraman, Gülşen Aydemir, İrem Demirtürk, İzlem Ekim, Melis Üstün, Özlem Kırmızıkarlı, Pelin Cansu Gürol, Pelin Daraman, Seher Meral, Semanur Bulut ve Şeyma Akyıldız’ın eserlerinden oluşan sergide 15. yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan bir süreçte Batı sanatının büyük ustalarının eserlerinin kopyaları yer almaktadır.
Orijinallerinin dünyanın farklı müzelerinde yer aldığı eserlerin kopyalarını görmek isteyenler için Sergi, 30 Ocak 2025 tarihine kadar hafta içi mesai saatlerinde ziyarete açık olacaktır.
Ek Resimler
Bu içerik 24.12.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.