ÖĞRETİM ÜYEMİZ DR. ÖĞR. ÜYESİ YASEMİN GÜRSOY ŞUMNULU’NUN KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Gürsoy Şumnulu’nun Rus Edebiyatında Ütopya adlı kitabı Paradigma Akademi Yayınları tarafından yayımlandı.

Rus Edebiyatında Ütopya başlıklı kitapta türün tarihsel gelişimi XVIII., XIX. ve XX. yüzyıllar olmak üzere üç döneme ayrılıp incelenmektedir. Türü etkileyen tarihî ve edebî unsurlar ışığında Rus ütopyasının genel özellikleri anlatılmakta ve önemli örnekleri tanıtılmaktadır. Belirlenen üç dönemde ön plana çıkan yazarlardan Mihail Şçerbatov, Vladimir Odoyevski ve İvan Yefremov’un ütopya eserlerinin ayrıntılı çözümlemesi yapılmaktadır. Kitabın temel amacı Rus edebî ütopyasını araştırmacılara tanıtmak ve bu alanda çalışılacak yeni konuların ortaya çıkması adına fikir vermektir.

Bu kıymetli çalışmasından dolayı öğretim üyemizi kutluyoruz.

Bu içerik 09.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 378 kez okundu.