ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dolunay Kumlu, Öğr. Gör. Dr. Ümmügülsüm Dohman, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanı Araş. Gör. Dr. Barış Berhem Acar ve öğrencilerinin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1. dönemi kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Dolunay Kumlu’nun danışmanlığında İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencisi İdil Sevilgen tarafından önerilen “Tıp Metinleri Çevirilerinde Farklı Yapay Zekâ Destekli Yazılımların Kullanımının Araştırılması” başlıklı proje, Araş. Gör. Dr. Barış Berhem Acar danışmanlığında Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf öğrencisi Alp Cenk Sarılı tarafından önerilen “Cumhuriyet’in Kuruluş Yıllarında Kadın Algısı ve Karşıt Bir Ses Olarak Nezihe Muhiddin” adlı proje, Öğr. Gör. Dr. Ümmügülsüm Dohman’ın danışmanlığında İngilizce Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Okan İşci tarafından önerilen “Rusça Öğrenen Öğrencilerin Yaptığı Girişim Hatalarının İncelenmesi” adlı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Bu içerik 17.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 228 kez okundu.