ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ASLI ARABOĞLU VE ARŞ. GÖR. DR. FATOŞ IŞIL BRITTEN’IN KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Aslı Araboğlu ve Arş. Gör. Dr. Fatoş Işıl Britten’ın adlı kitabı Eğitim Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitapta çeviribilim ve karşılaştırmalı edebiyat alanlarını bir araya getirerek farklı bakış açılarıyla ortak bir konuya nasıl bakılabileceğini ortaya koyabilecek bir örnek sunulmuştur. Kitabın teması roman türlerinin bir alt türü olan “mektup roman”dan yola çıkarak her iki alanın bakış açısı değerlendirilmiş, çeviribilim ve karşılaştırmalı edebiyat alanlarındaki çalışmalar bir arada yayımlanmıştır. Bu çalışma ile yazarlar tarafından tek bir konu üzerinde odaklanılarak nasıl derinlemesine analiz yapılabileceği ve iki alana da katkı sağlayacak çıkarımlarda bulunulabileceği gösterilmek amaçlanmıştır.

Çalışmalarından dolayı öğretim elemanlarımızı kutluyoruz.

Bu içerik 06.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 328 kez okundu.