FAKÜLTEMİZDE SIFIR ATIK EĞİTİMİ TOPLANTISI YAPILDI

Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin Yeşil Trakya hedefiyle çalışmalarına başladığı ve tüm üniversite birimlerinin Sıfır Atık projesine dâhil olarak etkin bir atık yönetimine sahip olmasının amaçlandığı proje kapsamında çalışmalarına başladı. Bu çerçevede Fakültemiz önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık sistemine resmî kaydını kısa sürede tamamladı; ardından üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörlüğü ile temasa geçerek kumbaraları temin etmeye ve bunları uygun yerlere yerleştirmeye başladı. Bugüne kadar A ve B bloklara kumbara setleri, atık pil kutuları ve yağ toplama bidonları kondu. Sıfır atık için gerekli olan kumbara ve diğer kutuların daha da çoğaltılması, erişilebilir noktalara konması için çalışmalarımız devam ediyor.
Yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir çevre için Sıfır Atık sürecine tüm akademik ve idari paydaşları ile öğrencilerini dâhil etme azmi ve gayretinde olan Edebiyat Fakültesi bu kapsamda öncelikle üniversitemizde bir ilk olarak Sıfır Atık Komisyonu oluşturdu. Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Prof. Dr. Daniş Baykan, Doç. Dr. Başak Boz, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, Arş. Gör. Dr. Hülya Uzuntaş, Arş. Gör. Işık Ertekin, Arş. Gör. Fulya Seviç ve Fakülte Sekreteri Esat Şuekinci’den oluşan komisyon, birim temsiline özen gösterilerek oluşturuldu.
Sıfır Atık Komisyonu, ilk eğitim toplantısını 17 Şubat 2021 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Son derece verimli geçen toplantı, Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Topaloğlu konuşmasında Sıfır Atık sürecini ve çevreyi son derece önemsediklerini, bu kapsamda tüm paydaşları sürece dâhil ederek daha az atık çıkaran, atıklarını geri dönüştüren ve böylece çevreye son derece duyarlı bir fakülte olmak istediklerini belirtti. Ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kılıç bir sunum gerçekleştirdi. Kılıç, sunumunda Sıfır Atık’la ilgili Rektörlüğün çalışmaları ve hedefleri, atıkların mahiyeti, geri dönüşüm süreci ve kazanımları gibi konuları zengin görseller eşliğinde ayrıntılı bir şekilde dikkatlere sundu. Daha sonra komisyon üyelerinin görüş ve önerilerine geçildi. Her bir üye ayrı ayrı söz aldı ve Sıfır Atık kapsamında fakültede yapılabilecekler konusunda son derece dikkate değer öneriler sundular. Komisyon üyeleri, özetle fakülte çapında yapılacak çalışmaların bir takvim ve plan çerçevesinde yürütülmesi, fakülte araç ve gereçleri ile imkânlarının elverdiği ölçüde tasarruflu kullanılması, daha az atık çıkarılması, çıkan atıkların geri dönüşüme dâhil edilmesi ve tüm personelin eğitim/bilinçlendirme sürecine tabi tutulması gerektiğini söylediler.
Eğitim Toplantısı, gelecek planlama ve çalışmaların ifade edilmesi ile sona erdi.

Toplantı videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://web.microsoftstream.com/video/9f82a317-e252-4074-9453-7333edf77cae

Ek Resimler
Bu içerik 22.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 450 kez okundu.