FAKÜLTEMİZDE KALİTE VE AKREDİTASYON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2020 yılı sonunda kalite ve akreditasyon çalışmalarına başlayan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Birim Kalite Komisyonunun aldığı tavsiye kararı doğrultusunda 15 Kasım 2023 Çarşamba günü ilk defa “Kalite ve Akreditasyon Kültürü Geliştirme Toplantısı” düzenledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonunda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahin Kılıç ve Doç. Dr. Aslı Araboğlu’nun konuşmacı olduğu toplantıya bölüm başkanları, akademik ve idari personel ile fakültemiz öğrencileri katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Üniversitemizin vizyonu ve hedefleri doğrultusunda Edebiyat Fakültesinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına 2020 yılı sonunda başladıklarını, o tarihten beri tüm bölümlerin katılımıyla aralıksız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve sonuçta yedi bölümü akredite ettiklerini söyledi. Edebiyat Fakültesinde ilk kez düzenlenen kalite ve akreditasyon toplantısının amacının öğrencilere, idari ve akademik personele kalite ve akreditasyon süreci hakkında bilgi vermek ve onların dikkatlerini bu noktaya çekmek, bu konuda tüm paydaşlarda bir farkındalık yaratarak kalite ve akreditasyon kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı olarak tüm paydaşların ama bilhassa öğrencilerin kendileri ile iletişim hâlinde olmalarını, idari konularda aktif rol almalarını, tüm yönetim ve karar alma süreçlerine etkin şekilde katılmalarını beklediklerini söyledi. Öğrencilerin aktif katılımını sağlamanın kalite ve akreditasyon sürecinin önemli bir parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, bunun için öğrenci temsilciliği ve yıl içinde birkaç kez yaptıkları Dekan-Öğrenci Buluşmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun konuşmasından sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Kılıç, kalite ve akreditasyon süreci hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumda yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun ne anlama geldiğini, bunun için neler yapılması gerektiğini kapsamlı bir şekilde açıkladı. Akreditasyon sürecinde öğrencilerin karşılarına çıkabilecek YÖKAK, FEDEK, İç ve Dış Paydaşlar gibi önemli kavramları da açıklayan Doç. Dr. Kılıç, kalite ve akreditasyon kapsamında Edebiyat Fakültesinde yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Araboğlu da iç ve dış paydaşlar olarak hem aktif hem de mezun öğrencilerin katılımının öneminden söz etti. Konuşmalardan sonra öğrencilere, akademik ve idari personele söz verildi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren öğrenciler, üniversite genelinde ve fakültede yaşadıkları sorunları, idareden beklentilerini, sorularını ifade ettiler. Dekan ve dekan yardımcıları, soru ve görüşlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Toplantının sonunda tüm paydaşlara teşekkür eden Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, ilkini gerçekleştirdikleri kalite ve akreditasyon toplantısını, her yıl düzenleme azminde olduklarını belirtti.
Ek Resimler
Bu içerik 21.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 333 kez okundu.