FAKÜLTEMİZDE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında Eğiticilerin Eğitimi programı düzenledi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu’nun konuk olduğu programın konusu “Kişilerarası İletişim Becerileri”ydi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ve bölüm başkanlarının katılımıyla 5 Aralık 2022 tarihinde Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın başında Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Eğiticilerin Eğitimi kapsamında düzenledikleri bu tür programların öğretim elemanlarının çağın değişmeleri ve gelişmelerinden haberdar olmaları ve etkileşmeleri için önemli olduğunu, bu itibarla benzeri programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Bu selamlama konuşmasından sonra Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, sunumunun başında önce iletişim becerilerine ilişkin kavramsal bir çerçeve çizdi. Daha sonra ise iletişimin bireysel – psikolojik ve toplumsal işlevlerine, iletişimin öğelerine, iletişimi engelleyen faktörlere, iletişim becerilerini nelerin oluşturduğuna yer verdi. Bunları, farklı alanlardan verdiği örneklerle somutlaştırdı. Son derece kapsamlı bu sunumdan sonra soru cevap kısmına geçildi. Öğretim elemanlarının soru ve katkılarından sonra Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu’na teşekkürlerini sundu ve günün anısına bir plaket takdim etti.

Bu içerik 09.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 315 kez okundu.