FAKÜLTEMİZDE “DÜNDEN BUGÜNE EDİRNE SARAYI” KONUŞULDU

   “Edirne Konuşmaları” çerçevesinde düzenlenen ve Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Dünden Bugüne Edirne Sarayı” konulu konferans kayda değer bir katılımla gerçekleştirildi.
         
   Konferans, Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında Topaloğlu, Fakülte olarak “Edirne Konuşmaları” başlığı altında seri konferanslar düzenleme niyetinde olduklarını belirtti. İkincisini düzenledikleri bu konuşmalardan maksatlarının yaşanan, içinde bulunulan şehre bir tarih, kültür, sanat ve edebiyat şehri olan Edirne’ye dikkatleri çekmek, dünle bugün, daha da önemlisi şehirle üniversite arasındaki bağları, ilişkileri kuvvetlendirmek olduğunu ve bu konuşmalara devam edeceklerini söyledi. Bu kısa takdimden sonra sözü konuşmacı Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu’na verdi.
         
   Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu, akışa uygun olarak önce Edirne Saray’ının inşa sürecinden bahsetti. Bu konuda tarihî bilgiler verdi. Edirne Sarayı’nın yıkılma, yeniden inşa ve en nihayet savaşlar sonunda bütünüyle imha edilme süreçlerini ilk kez sunulan ve pek çoğunun malumu olmayan zengin görsellerle destekleyerek anlattı. Aynı zengin görseller eşliğinde bu sefer Edirne Sarayı’nın iç yapısı, avlusu, eklentileri, çevresi gibi tüm yapı ve kullanım alanlarını dikkatlere sundu. Konuşmasının son bölümünde ise Edirne Sarayı üzerine yapılan çalışmalara değindi. Edirne Sarayı kazı çalışmalarını şu anda Kültür Bakanlığı projesi olarak ekibi ile birlikte kendisi tarafından yürütüldüğünü belirten Kurtişoğlu, yapmış oldukları kazılarda şimdiye kadar ortaya çıkardıkları alanları ve kazılar esnasında ele geçirdikleri bazı buluntuları gösterdi. Bu kazıları büyük bir dikkat ve özenle sürdürdüklerini ve daha başka yeni alanları da ortaya çıkaracaklarını belirtti.
         
   Doç. Dr. Gülay Apa Kurtişoğlu’nun konuşmalarından sonra katılımcıların soru ve katkılarına geçildi. Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Rıdvan Canım, Prof. Dr. Ahmet Günşen, Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Dr. Öğr. Üyesi Esat Can ve Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Güner hem soru hem de değerlendirmeleriyle programa katkı sundular.
Ek Resimler
Bu içerik 15.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 499 kez okundu.