FAKÜLTEMİZ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNDE “MEZUNLAR KONUŞUYOR-2” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Mezunlar Konuşuyor-2” programı düzenlendi. Program, 24 Mayıs 2023 günü saat 11.00’da çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Programın konukları, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Oktay, MEB öğretmenleri Onur Şahin ve Emine (Duman) Albayrak idi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Selda Sandalyeci’nin moderatörlüğünü yaptığı programda, önce Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu söz aldı. Bugün düzenlenen Mezunlar Konuşuyor-2 programının ilkinin devamı olduğunu, bu ve benzeri programların sayısını arttırarak mezun deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılmasına olanak sağlayacaklarını ve mezunlarımızı ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Devamında Arş. Gör. Selda Sandalyeci, konukların biyografilerini okuduktan sonra her bir konuşmacıya söz verdi.

Mezunlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Oktay, planlı ve programlı çalışmanın önemini vurgularken yabancı dil öğreniminin öneminden bahsetti. Ayrıca farklı hocalardan ders almanın, farklı ortamlarda bulunmanın son derece önemli olduğunu belirtti. Akademisyenliğin bir yaşam biçimi olduğunu, akademisyenlerin mesai kavramının olmadığını vurguladı, bu meslekte kadın olmanın dezavantajlarından bahsetti. Ayrıca Edirne’deki öğrencilik yıllarını, hocalarına ilişkin hatıralarını anlattı.

Ardından Bayburt Rekabet Kız Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni şair ve yazar Onur Şahin’e söz verildi. Konuşmasında bölümdeki öğrencilik durumu ile Edirne’deki hatıralarından söz eden Onur Şahin, yabancı dil edinmenin sadece akademik kariyerde değil diğer sahalarda da son derece önemli olduğunu belirtti ve okumakta olan genç arkadaşların bu noktayı dikkate almalarını söyledi.

Programın son konuğu KPSS’de Türkiye 18.’si olan ve Van Türk Telekom Fen Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atanan mezunumuz Emine Duman’dı. Emine Duman, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne başladığı ilk günlerindeki heyecanını, kaygılarını, ilk izlenimlerini ihtiva eden hatıralarını aktararak sözlerine başladı. Edirne’ye, şehre ilişkin düşüncelerini paylaştı. Kendi KPSS hazırlanma sürecini ve öğrencilerin KPSS için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini belirterek öğrencilerimiz için bilgilendirici ve yönlendirici bilgiler sundu. Okumakta olan öğrencilere kendi başarı hikâyelerini yazabileceklerini, bunun için de yılmadan, umutsuzluğa düşmeden azim, sebat ve kararlılıkla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Ardından bölüm öğrencileri söz aldı ve konuklara bölüm tercihleri, mezun olduktan sonra karşılaştıkları güçlükleri ve bunun için neler yaptıkları, KPSS sürecinde neler yapmaları gerektiği, bir mezun olarak hayata yeni atılacak olan kendilerine tavsiyelerinin neler olduğu gibi sorular yöneltti. Önceki mezunlarımızdan yeni atanmış olanlar da yeni bir öğretmene ne gibi tavsiyelerde bulunabileceklerini sordu. Bu sorulara içtenlikle cevap veren konuklar, yıllar sonra mezun oldukları bölüm öğrencileri ve arkadaşları ile bir araya gelmiş olmalarından dolayı son derece memnun olduklarını, geçmiş günlere gittiklerini ve duygulandıklarını ifade ettiler.

Soru-cevap kısmının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarımızdan Prof. Dr. Ahmet Günşen, Dr. Öğr. Üyesi Nursel Dinler, Dr. Öğr. Üyesi Selma Sol ve emekli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Esat Can mezun öğrencilerimiz ile böyle faydalı bir programda buluştukları için memnun olduklarını belirttiler.

Programın sonunda Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu,  bu tür programların yararı üzerinde durdu ve bu programları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Mezunlarımıza faydalı bilgiler sundukları ve programımıza katıldıkları için teşekkür etti.

Program, Onur Şahin’in kendi şiirini okuması ile sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 26.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 466 kez okundu.