FAKÜLTEMİZ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNDE “MEZUNLAR KONUŞUYOR” PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunlarını, öğrenim görmekte olan öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı ve öğrencilerinin girişimiyle düzenlenen “Mezunlar Konuşuyor” programı, 27 Mayıs 2022 günü saat 15.30’da çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının katıldığı programın konukları İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömür Ceylan ve MEB’de öğretmenlik görevini ifa eden Dr. Emir Ali Şahin’di. Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi Elif Arslan’ın moderatörlüğünü yaptığı programda, önce Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, devamında ise Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu söz aldı. Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, aynı dönemlerde okudukları Prof. Dr. Ömür Ceylan ile Dr. Emir Ali Şahin’i ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi ve programa katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu ise bugün düzenledikleri Mezunlar Konuşuyor programının bir ilk olduğunu, bu ve benzeri programların sayısını arttırarak mezun deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılmasına olanak sağlayacaklarını ve hocaları ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Bu konuşmalardan sonra 4. Sınıf öğrencilerinden Rümeysa Yakın Prof. Dr. Ömür Ceylan’ın, yine aynı sınıftan Elif Urkan ise Dr. Emir Ali Şahin’in biyografilerini sundular. Ardından 4. sınıf birinci ve ikinci öğretimden Rüveyda Zülal Tunçbilek, Aslı Sarıgüzel, Aylin Atik, Selcan Yıldırım, Eda Güney olmak üzere bölüm öğrencileri söz aldı ve konuklara bölüm tercihleri, öğrencilik yılları, hocalarıyla ilişkileri, mezun olduktan sonra karşılaştıkları güçlükleri, şu anda bulundukları konuma nasıl yükseldikleri, bunun için neler yaptıkları, bir mezun olarak hayata yeni atılacak olan kendilerine tavsiyelerinin neler olduğu gibi sorular yöneltti. Bu sorulara içtenlikle cevap veren konuklar, yıllar sonra mezun oldukları bölüm öğrencileri ve arkadaşları ile bir araya gelmiş olmalarından dolayı son derece memnun olduklarını, geçmiş günlere gittiklerini ve duygulandıklarını ifade ettiler.

Bu içerik 24.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 780 kez okundu.