FAKÜLTEMİZ TARİH BÖLÜMÜNDE MEZUNLAR KONUŞUYOR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunlarını, öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor. Sosyal Etkinlikler Altkurulu Sorumlusu Doç. Dr. Cengiz Fedakar ve Tarih Bölümü öğrencilerinin girişimiyle düzenlenen Mezunlar Konuşuyor programı, 24 Mayıs 2022 günü saat 14.00’da çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Tarih Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının katıldığı programın konukları Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Yazıcı ve Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivleri Şube Müdürü Mustafa Tekbaş’tı. Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Mustafa Zırhlı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, önce altkurul sorumlusu Doç. Dr. Cengiz Fedakar, devamında ise Tarih Bölüm Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu söz aldı. Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, bugün düzenledikleri Mezunlar Konuşuyor programının bir ilk olduğunu, bu ve benzeri programların sayısını arttırarak mezun deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılmasına olanak sağlayacaklarını söyledi. Bu konuşmalardan sonra moderatör, önce konuk mezunların biyografilerini okudu, ardından bölüm tercihleri, öğrencilik yılları, hocalarıyla ilişkileri, mezun olduktan sonra karşılaştıkları güçlükleri, şu anda bulundukları konuma nasıl yükseldikleri, bunun için neler yaptıkları, bir mezun olarak hayata yeni atılacak olan öğrencilere tavsiyelerinin neler olduğu gibi sorular yöneltti. Bu sorulardan sonra öğrencilerin sorularına geçildi. Bölüm öğrencileri mezun konuklara çeşitli sorular sordu.

Bu içerik 01.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 694 kez okundu.