FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT ATALAY’IN KİTABI TÜRK TARİH KURUMUNDAN YAYIMLANDI

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bülent Atalay’ın 2001 yılında tamamladığı Fener Patrikhanesi’nin Siyasî Faaliyetleri (1908-1923) doktora tezi, aynı yıl Tarih ve Tabiat Vakfı yayınları arasında yayımlanmıştı. Kitap, bu sefer aynı adla genişletilerek düzenlenmiş hâliyle Türk Tarih Kurumu’nun 2020 yılı yayınları arasında Aralık ayında yayımlanmıştır.
Fener Patrikhanesi’nin Siyasî Faaliyetleri (1908-1923) adlı bu araştırmayla Osmanlı İmparatorluğu’nun kalpgâhı olan Türkiye’nin, “en köklü ve en kadim” bir kurumu olarak Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin, “Türk’ün müsamahasını” nasıl istismar ettiği ortaya konulurken, bilhassa bu istismarın Osmanlı İmparatorluğu’nun “en kısa” ve Türk Milleti’nin yaşadıklarıyla “en uzun” yüzyılında yapıldığına dikkat çekilmiştir.
Bu kıymetli çalışmasından dolayı öğretim üyemizi kutluyoruz.

Bu içerik 22.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 723 kez okundu.