FAKÜLTEMİZ MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİNİN BAŞARISI

Fakültemiz Mütercim ve Tercümanlık Bölümü İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programı 4. Sınıf öğrencisi Elif Uzun, Avrupa Birliği Başkanlığı 2022 Genç Çevirmenler Yarışmasında İngilizce Dalında dereceye girerek ikinci oldu.

21 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Başkanlığı 2022 Genç Çevirmenler Yarışması, çeviri eğitimi veren 24 üniversiteden 54’ü İngilizce, 16’sı Almanca, 15’i Fransızcadan olmak üzere toplam 85 öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Genç Çevirmenler Yarışmasının amacı üniversitelerin ve mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. On bir yıldır düzenlenmekte olan yarışmaya bu yıl öğrenciler, bir AB mevzuatı metninin çevirisini yaparak katılmışlardır.

Öğrencimiz Elif Uzun’u kutluyor, öğrencimizin başarısının devamını diliyoruz.

Bu içerik 22.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 817 kez okundu.