FAKÜLTEMİZ BİRİM KALİTE KOMİSYONU 2023 YILI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Birim Kalite Komisyonu, 2023 yılı ilk toplantısını 20.02.2023 tarihinde saat 14.00’te Dekanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Fakültemiz Dekanı ve Birim Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Araboğlu, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kılıç, Birim Kalite Komisyonu üyeleri Prof. Dr. Daniş Baykan, Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Doç. Dr. İnönü Korkmaz, Doç. Dr. Ergün Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Zamacı, Dr. Öğr. Üyesi Elvan Melek Ertürk, Dr. Öğr. Üyesi Ali Sertan Beşer, Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Güner, Dr. Öğr. Üyesi Anıl Mühürdaroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Aykut Haldan ve Fakülte Sekreteri Esat Şuekinci katıldı. Prof. Dr. Yüksel Toplaoğlu, toplantının başında Fakültede yürütülen kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından gündeme geçildi. Gündem çerçevesinde önce 2022 yılına ait fakülte verilerinin esas alındığı “Birim Faaliyet Raporu”, “Birim İç Değerlendirme Raporu” “Birim Performans Gösterge Raporu” ve “Kalite Eylem Planı” raporları ayrı ayrı ele alınarak görüşüldü. Komisyonumuz tarafından hazırlanmasına katkı verilen tüm raporların onaylanarak ilgili birimlere gönderilmesi ve web sitesinde yayımlanmasına karar verildi. Ayrıca komisyonumuz bünyesinde oluşturulan alt birimler tarafından hazırlanan akademik personelin 2022 yılı bilimsel yayın ve etkinliklerinin analiz edildiği grafik komisyon üyeleriyle paylaşıldı ve sonuçlar, ayrı ayrı değerlendirildi. Bunlarla birlikte ilk kez 2022 yılında Birim Kalite Komisyonunda kararlaştırılarak hazırlanan ve aynı yıl uygulamaya konulan Öğrenci Memnuniyet Anketi, İdari Personel Memnuniyet Anketi, Akademik Personel Memnuniyet Anketi ve Dış Paydaş Memnuniyet Anketi sonuçları gündeme alındı ve bunlar üzerinde ayrı ayrı değerlendirmeler yapıldı. Anket sonuçları çerçevesinde yapılan ve yapılması gerekli iyileştirme çalışmaları üzerinde duruldu. Komisyon üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Birim Kalite Komisyonu toplantısının gündem ve alınan kararlara ilişkin tutanaklara fakültemizin web sitesinden ulaşılabilir.

Bu içerik 22.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 336 kez okundu.