FAKÜLTEMİZ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ EFES KAZILARINDA

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri Efes kazılarındaki Workshop çalışmalarını başarı ile tamamladılar.  Arkeoloji öğrencilerinin görgü ve bilgisini arttırmayı amaçlayan proje ilk olarak 2022 yılında hayata geçirildi.

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1895 yılından beri sürdürülen Efes kazı çalışmalarının bir parçasını oluşturan “Keramik Workshop” projesi kapsamında Trakya Üniversitesinin 5 öğrencisi, 1 hafta boyunca yoğun bir eğitim aldı. Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü uzmanlarından Kadriye Güler başkanlığında öğrencilere kazılarda seramik buluntuların belgelenmesi, sınıflandırılması ve değerlendirilmesine yönelik bilimsel kurslar verildi. Eğitimin son gününde öğrencilerimiz teorik bilgilerini tamamlamak üzere Kadriye Güler rehberliğinde Efes antik kentini ziyaret ettiler.

Öğrencilerimizin katılım belgelerini, Avusturya Bilimler Akademisi, Arkeoloji Enstitüsü ve Efes kazılarının başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter adına Doç. Dr. Martin Steskal, Kazı Başkan Vekili Filiz Öztürk, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Efes Kazıları 2. Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz ve Kadriye Güler vererek kendilerine başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes kazı başkanlığı ortak çalışması olan “Keramik Workshop” projesi ileriki yıllarda da devam edecektir.

Ek Resimler
Bu içerik 11.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 232 kez okundu.