FAKÜLTEMİZ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 40. YIL SEMPOZYUMU DÜZENLEDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Trakya Üniversitesinin 40. Yılı münasebetiyle “Arkeolojide Eski Soru(n)lara Yeni Yaklaşımlar Sempozyumu” düzenledi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nün Trakya Üniversitesi’nin 40. Yılı münasebetiyle düzenlediği “Arkeolojide Eski Soru(n)lara Yeni Yaklaşımlar Sempozyumu” 16-17 Kasım 2022 tarihlerinde Microsoft Teams üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Sempozyum 16 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 10.30’da Sempozyum Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Daniş Baykan ve Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun konuşmalarıyla başladı. Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. Prof. Dr. Özlem Çevik başkanlığındaki 1. Oturumda Petya Ilieva “Cyprus And The North-Eastern Aegean: A New Look At Some Old Finds”, Kenan Eren ise “Yerelden Küresele: Arkaik İonia Kutsal Alanları ve Akdeniz Dünyası” başlıklı bildirileri sundu. Prof. Dr. Ahmet Yaraş başkanlığındaki 2. Oturumda Bora Ertüzün “Eski Smyrna’da Tunç Çağı-Demir Çağı Geçişi: Monokrom Seramikli Yerleşimin Yeniden Değerlendirilmesi”, Daniş Baykan ise “Boğazköy Matar Kubileya /Kubeleya Heykelinin Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı bildirilerini sundular. İlk günün 3. ve son Oturumu Doç. Dr. İlkan Hasdağlı’nın yönetiminde gerçekleşti. Oturumda Bahar Oğuş “Klasik Arkeolojide İkhnoarkeolojik Yaklaşımın Kullanımı: Perge ve Aizanoi Örnekleri”, Veronika Gencheva ise “Archaeological Geospatial Database - А Case Study From Bulgaria” başlıklı bildirisini sundu.

17 Kasım 2022 Perşembe gününün ilk Oturumu Doç. Dr. Başak Boz başkanlığında, Esen Kaya’nın “Eşyadan Karakter Tahlili Kutsal Alanların Kimliklendirmesinde Buluntuların Rolü” ve Georgi Nekhrizov, Ivo D. Cholakov ile Nadezhda Kecheva’nın hazırladıkları ve Ivo Cholakov’un sunduğu “Field Surveys Resulting İn More Than Just ‘Dots On The Map’: Archaeological Map Of Bulgaria İn The 20th And The 21st Century” bildirileriyle açıldı. Günün 2. Oturumu Doç. Dr. Ergün Karaca yönetiminde Sinan Paksoy’un “Karia Bölgesinde Klasik ve Hellenistik Dönem Savunma Yapılarının Tarihlendirme Problemleri” ile Hasan Sercan Sağlam’ın “Enez (Ainos) Tahkimatları ve Kent Morfolojisi: Mimari, Tarihsel ve Epigrafik Verilerin Yeniden İncelenmesi” sunumlarıyla devam etti. Prof. Dr. Daniş Baykan başkanlığındaki son Oturumda ise Sanem Erkan “Ermenilerin Anavarza ve Çevresindeki Siyasi Varlıkları” ve Ezgin Yetiş “Osmanlı Döneminde Fresk (Yaş Sıva) Resim Arayışları Edirne Süleyman Paşa Camisi” başlıklı bildirilerini sundular.

“Arkeolojide Eski Soru(n)lara Yeni Yaklaşımlar Sempozyumu”u, oturumların ardından yapılan değerlendirme ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Sempozyum ve diğer ayrıtı linkleri:

(https://www.youtube.com/channel/UCCATd5Uk8kMEFYdop6KtdkQ)
 https://arkeolojisempozyumu.trakya.edu.tr  

Ek Resimler
Bu içerik 28.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 365 kez okundu.