FAKÜLTEMİZ 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKADEMİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı hazırlıkları çerçevesinde 22 Eylül 2023 tarihinde Fakültemiz birimleri öğrenci akademik danışmanları ile bir toplantı gerçekleştirildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Araboğlu, Doç. Dr. Şahin Kılıç, akademik danışmanlar ve Öğrenci İşleri Şefi Özer E. İleri’nin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda Akademik Danışmanlığın Yürütülmesine İlişkin Esaslar, Akademik Danışmanın Görev ve Sorumlulukları, Öğrenci Görev ve Sorumlulukları, Ders-Kayıt Haftasında Yaşanabilecek Sorunlar ve Çözümler konuşuldu.

Danışmanlığın, ilk kayıt - kayıt yenileme süreci ve eğitim-öğretim süreci olmak üzere farklı süreçlerde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanarak danışmanların görevleri, Trakya Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi çerçevesinde ele alındı. Ayrıca bu süreçlerde öğrencilerin de sorumluluklarının bilincinde olması ve onlara bu konuda bilgilendirmeler yapılması gerektiği vurgulandı. Danışmanlar tarafından ders kayıt haftasında karşılaşılabilecek olası sorunlar dile getirilerek çözüm önerileri ele alındı. Web sayfasının gerekli duyurular ve bilgi sistemleriyle öğrencileri yönlendirmek amaçlı işlevsel olarak nasıl kullanılması gerektiği konuşuldu. Toplantı, soru-cevap ve öneriler ile son buldu.

Danışmanlık sunusu için tıklayınız.
Bu içerik 25.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 437 kez okundu.