EDİRNE YÜZEY ARAŞTIRMASI EYA’23 SONUÇLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ergün Karaca başkanlığında alanlarında uzman arkeolog, sanat tarihçi, tarihçi ve lisans öğrencilerinden oluşan 15 kişilik ekip (Araştırma Başkanı Doç. Dr. Ergün Karaca, Araştırma Başkan Yardımcısı Uzm. Arkeolog Didem Baş, Prof. Dr. Daniş Baykan, Doç. Dr. İlkan Hasdağlı, Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Gölgesiz Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Selda Uygun Yazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Melike Zeren Hasdağlı, Öğr. Gör. Dr. Mazlum Baki Demirtaş, Öğr. Gör. Ceren Baykan, Dr. Nurgül Demirtaş, Arş. Gör. Mert Uğur Kara, Arş. Gör. Osman Vuruşkan, Dilan Arslan ve Rasim Karaçivi) ve Bakanlık Temsilcisi Yalçın Batur tarafından gerçekleştirilen Edirne Yüzey Araştırması’nın 2023 sezonu EYA’23 tamamlanmıştır.

Edirne Yüzey Araştırması’nın 2023 sezonu 25 Eylül 2023 tarihinde başlamış ve 6 Ekim 2023 tarihine kadar sürmüştür. Araştırmalarda Edirne Merkez ilçeye bağlı iki mahalle, yedi köyün sınırları içerindeki 19 alan yüzey araştırmasıyla taranmıştır. Bu kapsamda Erken Demir Çağı’ndan Roma İmparatorluk dönemi sonuna, hatta Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde de kullanılmış dört yeni yerleşim ilk defa tespit edilmiştir. Ayrıca araştırmacılar tarafından daha önce ziyaret edilse de yeterli yayını yapılmamış altı yerleşim alanı, çizim ve fotoğraflama gibi belgeleme çalışmalarıyla detaylı şekilde araştırılarak kayda geçirilmiştir. Edirne Yüzey Araştırmasının 2023 sezonu arazi çalışmalarının en önemli destekleyici kuruluşu Trakya Üniversitesi olmuştur. Üniversitemizin araç tahsisiyle ulaşım sağlanmıştır. Ayrıca Edirne Yüzey Araştırması, TÜBAP tarafından da proje olarak desteklenecektir.

Bu içerik 30.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 109 kez okundu.