EDİRNE YÜZEY ARAŞTIRMA (EYA)’23 BAŞLADI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ergün Karaca’nın başkanlığını yaptığı “Edirne Yüzey Araştırması (EYA)” 2023 yılı arazi çalışmaları başladı. 25 Eylül ile 06 Ekim 2023 tarihleri arasında Edirne Merkez ilçesinin belirlenen noktalarında arazide yürütülen EYA’23, Edirne’de yeni tarihî ve kültürel alanların belirlenmesinde katkı sunacak. Doç. Dr. Ergün Karaca başkanlığında yürütülen EAY’23 projesi, Üniversitemiz yönetimi ve TÜBAP tarafından desteklenmektedir. EYA’23 yüzey araştırması, Bakanlık Temsilcisi Edirne Müze Müdürlüğünden Yalçın Batur’un ve Trakya Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin katılımıyla 06 Ekim 2023’e kadar belirlenmiş arazi çalışmaları olarak devam ettikten sonra Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde kayıt ve rapor çalışmalarına başlanacaktır.

EYA’23 Ekip Üyeleri

Doç. Dr. Ergün Karaca (Başkan)

Uzm. Arkeolog Didem Baş (Başkan Yardımcısı)

Prof. Dr. Daniş Baykan

Doç. Dr. İlkan Hasdağlı

Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Gölgesiz Karaca

Dr. Öğr. Üyesi Selda Uygun Yazıcı

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz

Dr. Öğr. Üyesi Melike Zeren Hasdağlı

Öğr. Gör. Dr. Mazlum Baki Demirtaş

Öğr. Gör. Ceren Baykan

Dr. Nurgül Demirtaş

Arş. Gör. Mert Uğur Kara

Arş. Gör. Osman Vuruşkan

Dilan Arslan

Rasim Karaçivi

Bu içerik 17.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 239 kez okundu.