EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler, törende keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören ile mezuniyet sevincini paylaştı. Ailelerin de katıldığı tören sonunda öğrenciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Edebiyat Fakültesi birincisi ve aynı zamanda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli Uzm. Dr. İnayet Dikim Korkut, başarıya ulaşmak için motivasyon, öğrenme isteği ve merakı ile düşünerek ve araştırarak öğrenmenin önemli olduğunu belirterek “Bunlar yoksa öğrenci sadece not almak, ders geçmek ve mezun olmaya odaklanır. Ayrıca kişinin kendini geliştirmesi, olgun ve yetkin bir birey olması biraz zor olur.” dedi. Gençlerin sahip oldukları pek çok meziyet olduğunun altını çizen Korkut, gençlerin meziyetlerinin farkına vararak bunları geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, başta öğrencilerin öğrenim hayatında üstlendikleri rolden dolayı hocalarına ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür etti. Edirne’nin, Edirne’de yaşayan her insanda unutulmaz izler bıraktığını belirten Topaloğlu, bu duyguları mezun öğrencilerin de yaşayacağını düşündüğünü ifade etti ve öğrencilere mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise öğrencilere hitaben “Bundan sonraki en önemli göreviniz, kendinizi ve mesleğinizi en iyi şekilde yüceltmek ve geleceğe taşımaktır. Böylesine güzide bir okul ve hocalarınızdan aldığınız eğitimle eminiz ki milletimize ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaksınız. Trakya Üniversitesi ailesinin en kıymetli parçaları olarak her daim sizlerin yanında olmaya, sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Her birinizi tüm kalbimle kutluyor, gelecek yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. ” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, büyük bir aileye sahip olan Trakya Üniversitesinin bundan sonra da her zaman mezun olan öğrencilerin yanında olacağını vurgulayarak öğrencileri tebrik etti, mezun öğrencilerin ailelerini ve akademisyenleri kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 13.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 681 kez okundu.