EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİRİM KALİTE KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Birim Kalite Komisyonu, bu yıl ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Fakültede kalite çalışmalarını planlamak, alınması gereken tedbirleri belirlemek ve uygulamaları kontrol etmek maksadıyla periyodik aralıklarla toplanan Birim Kalite Komisyonu, yılın ilk toplantısını 25 Mart’ta gerçekleştirmiş ve bu toplantısında yapılması gereken işleri bir bir belirleyerek bunları Fakülte Web Sayfasında tüm paydaşlarına bildirmişti. 8 Haziran’da gerçekleştirilen ikinci toplantısında ise Komisyonumuz, bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme düzeyleri ve sonuçlarını gözden geçirdi. Buna göre bir önceki toplantıda oluşturulan İç ve Dış Paydaş Anketlerinin Hazırlanması ve Değerlendirilmesi ile Verilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi alt çalışma grupları hazırladıkları çalışmaları Komisyona sundu.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Araboğlu’nun başkanlığını yaptığı ve Dr. Öğr. Üyesi Ergün Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Anıl Mühürdaroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Elvan Melek Ertürk ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Sertan Beşer’in yer aldığı Dış Paydaş Anketlerinin Hazırlanması ve Değerlendirilmesi Alt Çalışma Grubu hazırladıkları,

a-       Akademik Personel Memnuniyet Anketi,

b-       İdari Personel Memnuniyet Anketi,

c-       Öğrenci Memnuniyet Anketi,

d-       Dış Paydaş Memnuniyet Anketini

Komisyon üyelerine sundu. Komisyon, anketleri tek tek değerlendirdi, nihai şeklini almadan önce bu anketlerin tüm personele gönderilmesi ve Temmuz ayında uygulanması kararını aldı.

Bununla birlikte bir önceki toplantıda bölümlerden birer çizelge ile toplanan Fakültedeki bilimsel faaliyetlerin değerlendirileceği kararlaştırılmıştı. Buna göre Komisyon, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kılıç’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Daniş Baykan ve Doç. Dr. İnönü Korkmaz’ın yer aldığı Verilerin Toplanması ve Değerlendirilmesi Alt Çalışma Grubunun hazırlamış olduğu 2021 yılına ait Fakülte bilimsel faaliyet verilerinin analiz raporunu değerlendirdi. Rapor üzerine görüşler alınarak nihai şekli verildi ve Fakülte Web Sayfasında yayımlanmasına karar verildi.

Bu değerlendirmelerden sonra 25 Mart’taki ilk toplantıda planlanan 2022 eylem planından hangilerinde ilerleme olduğu, yılsonuna kadar nelerin yapılacağı konusu değerlendirildi:

1-  Bölüm web sitesi sorumlularının yılda en az iki kez toplanması: 7 Haziran 2022’de ilk toplantının Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şahin Kılıç tarafından birim web sorumluları ile gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.

2-  İç ve dış paydaş görüşlerinin alınması ve memnuniyet anketlerinin uygulanması kararları: Yukarıda bahsedilen anketlerin hazırlanması ile uygulama aşamasına geldiği anlaşılmıştır.

3-  Birimlerin Sosyal Sorumluluk Projesi Hazırlamalarının teşvik edilmesi: İlk aşamada Arkeoloji ve Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinin birer Sosyal Sorumluluk Projesi hazırladığı anlaşılmıştır. Aynı zamanda diğer birimlerin de hazırlık yaptığı gözlenmiştir. Güz yarıyılında tüm fakülteye Sosyal Sorumluluk Projesi eğitimi verilmesi ve yeni projelerin desteklenmesi kararı alınmıştır.

4-  Birimlerin en az birer Mezunlar Buluşması/Günü yapmaları: Her bölümün en az birer, bazı bölümlerin ise birden fazla bu etkinlikleri gerçekleştirdiği ve bunları web sayfalarında haber yaptıkları tespit edilmiştir. Bu etkinliklerin devamı ve geleneksel hâle getirilmesi, 2022 yılı mezunlarının üniversitenin mezun sistemine kayıt olmalarının sağlanması kararı alınmıştır.

Odak grup toplantıları marifetiyle tüm paydaşların görüşlerinin alınması için Dekan-İdari Personel, Dekan-Öğrenci buluşmalarının, toplantılarının yapıldığı görülmüş, geniş katılımlı bu toplantı sonuçlarının, ilgili sayfalarda paylaşıldığı saptanmıştır. Bu toplantıların Güz yarıyılında da tekrarlanmasının faydalı olacağı görüşü oluşmuştur.

Bunlar, bir önceki toplantıda planlanan ve uygulaması yapılmış olanlardır. Ancak bu müspet uygulamalara rağmen,

1-  Eğiticilerin eğitimi programı,

2-  Dezavantajlı Gruplara Yönelik Faaliyetlerin Bahar yarıyılına yetişmediği tespit edilmiş ve bunların Güz yarıyılı bitmeden uygulanması kararlaştırılmıştır.

Bir önceki toplantıda aldığı kararların gerçekleşme durumunu Haziran ayında yaptığı ikinci toplantısında değerlendiren Birim Kalite Komisyonu, üçüncü toplantısını Aralık ayında gerçekleştirecektir.

Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 13.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 541 kez okundu.