EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURULU YAPILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. 21 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00’te Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu teşrif etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüye gelen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, 2023-2024 Edebiyat Fakültesi akademik görünümünü, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı bir şekilde hazırlanan sunumla dikkatlere sundu. Yönetim, eğitim ve öğretim, akademik ve bilimsel etkinlik, toplumsal katkı vb. ölçütler dikkate alınarak ve sayısal veriler analiz edilerek hazırlanan sunumda fiziki mekân durumu; idari ve akademik personelin görünümü; bölümlerde yürütülen lisansüstü programlardaki kayıtlı ve mezun öğrenci sayıları; yıllara göre öğrenci sayıları, kontenjan değişmeleri, yüzdelik dilimleri; özel gereksinimli ve yabancı uyruklu öğrenci sayıları ve bunların bölümlere göre sayısal dağılımı; değişim programına katılan öğrenci ve öğretim elemanlarının üç yıllık görünümleri; tamamlanan ve devam eden projeler; Edebiyat Fakültesi Bilimsel Etkinlik Analizi; fakültede yürütülen bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetler ve buna benzer daha başka konuları, slaytlar eşliğinde ayrıntılı şekilde sundu. Bunlarla birlikte Dekan Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, sunumunda kalite ve akreditasyon çalışmalarına ayrı bir yer ayırdı. Edebiyat Fakültesinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına 2020 yılı sonunda başladıklarını söyleyen Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, sürecin başarıya ulaşması için son derece ciddi hazırlıklar ve planlamalar yaptıklarını, süreç boyunca birim yöneticileri ve öğretim elemanları ile sürekli iletişim hâlinde olduklarını, sık sık kalite ve akreditasyon bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bu kültürü tabana yaymaya çalıştıklarını ve en nihayet 2023 yılı Mayıs’ında akreditasyon kurumu FEDEK tarafından denetlendiklerini ve sonuçta yedi bölümü akredite ettirmeyi başardıklarını ifade etti. Fakülteye ilişkin gözlemlerini ve beklentilerini de paylaşan Dekan Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, konuşmasının sonunda katılımları ve destekleri için Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’na, fakültedeki özverili gayretleri ve çalışmaları dolayısıyla Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aslı Araboğlu ve Doç. Dr. Şahin Kılıç’a, bölüm başkanlarına, öğretim elemanlarına, fakülte sekreterine, idari personele teşekkür etti. Ardından görüş, katkı, öneri ve değerlendirmeleri için öğretim elemanlarına söz verildi.

Akademik Kurulun sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, birer konuşma yaptılar. Rektör Yardımcısı Aydoğdu, kalite alanında yaptıkları çalışmalardan söz ederek Öğrenci Dekanlığı ile Araştırma Dekanlığı hakkında bilgiler verdi. Konuşmasına kalite ve akreditasyon çalışmalarının önemine vurgu yaparak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yosunlu taş yerini sever, yerinden oynamak istemez. Kalite ve akreditasyon çalışmaları, yosunlu taşı yerinden oynatır. Kendisinin karşısında duranları, direnenleri sarsar, dirençlerini kırar.  Onları zamanla belli bir düzene ve sisteme kavuşturur. Kalite ve akreditasyon, bu bakımdan son derece önem arz eder. Bu yüzden göreve başladıktan sonra kalite merkezini kurduk. Ve bu merkez üzerinden pek çok şeyi değiştirdik, değiştirmeye de devam ediyoruz. Şu an itibariyle üniversitemizde 42 akredite olmuş birim var. Üniversitemizi gönüllü olarak YÖKAK sürecine tabi tuttuk ve akredite ettirdik. Kısaca kalite ve akreditasyon önemli bir süreç ve biz bu süreci son derece önemsiyoruz. Dekanım Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, ekibiyle birlikte fakültede kalite ve akreditasyon sürecini başlattı, kısa sürede yedi bölümü akredite ettirdi. Fakültede saygı, sevgi ve birlikte çalışma ortamı oluşturdu.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasının devamında Trakya Üniversitesinin bilimsel dergicilik, müzecilik, Balkanlar ve buna benzer daha birçok alanda bir marka olduğunu ve bu alanlarda çok önemli faaliyetler yaptığını söyledi, bunlarla ilgili bilgiler verdi. Öğretim elemanlarından daha çok yayın yapmalarını, yanı sıra tarih, edebiyat ve bilhassa müstesna bir şehir olan Edirne üzerine kitap hacminde çalışmalar beklediklerini söyledi.

Ek Resimler
Bu içerik 28.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 329 kez okundu.