DR. ÖĞR. ÜYESİ ESİN ÖMER ULUKAYA VE DR. ÖĞR. GÖR. ENES TURBİÇ 7. TRT WORLD FORUM 2023’E KATILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esin Ömer Ulukaya ve Balkan Araştırma Enstitüsü Dr. Öğr. Gör. Enes Turbiç, 7. TRT World Forum’una katıldı.

8-9 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 7. TRT World Forum’un açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Kosova Cumhurbaşkanı Dr. Vjosa Osmani-Sadriu’nun “Bölgesel Direnç: Daha İyi Bir Gelecek İçin Balkan Ülkeleri Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi” konusunda konuşmacı olarak katıldığı ve uluslararası katılımın yüksek olduğu forumun bu yılki ana teması “Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler”di.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esin Ömer Ulukaya “Balkanlar Mercek Altında: Gerilim ve Anlaşmazlıkların Çözümü” başlıklı Uzman Yuvarlak Masa Oturumuna konuşmacı olarak davet edildi. Oturumun konuşmacıları arasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Kuzey Makedonya Eski Savunma Bakanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Radmila Shekerinska, Bosna Hersek Meclis Üyesi Sabina Cudic, Balkans Policy Research Group Genel Direktörü Naim Rashiti ve üniversitelerden akademisyenler katıldı. Söz konusu oturumda, geçmişten günümüze kadar Balkan ülkeleri arasındaki çatışmalar ve sorunlar görüşüldü. Diplomatik girişimleri canlandırabilecek iş birlikleri vurgulandı.

Ek Resimler
Bu içerik 18.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 289 kez okundu.