ARNAVUTLUK İSTANBUL BAŞKONSOLOSU’NDAN ZİYARET

Arnavutluk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Agron Tare, 16 Aralık 2014 tarihinde Fakültemizi ziyaret etti.

Ziyarette Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Yüksel TOPALOĞLU,  Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sema SANDALCI ve Arnavut Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Elemanları ile Öğrenciler hazır bulundu. Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN Arnavutluk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Agron Tare’ ye Türkiye’de yalnız Trakya Üniversitesi’nde bulunan Arnavutça Bölümü hakkında bilgi verdi. Arnavutluk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Agron Tare ise Arnavutluk’taki Osmanlıca yazılmış belge ve arşivlerinin okunabilmesi için Arnavut Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Osmanlıca Dersinin seçmeli ders olarak okutulmasının iki ülke arasındaki işbirliğine katkıda bulunulacağını belirtti. Ziyaretin sonunda Başkonsolos öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu içerik 17.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1434 kez okundu.