5. TÜRKİYE TARİHİ MADENLER KONFERANSI

İlki 2015 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Derneği tarafından düzenlenmiş ve geçtiğimiz süreçte gelenekselleşerek dördüncüsü 2022 yılında İzmir Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Türkiye Tarihi Madenler” Konferansının toplantının sonuç değerlendirmesinde gelecek sempozyumun 2024 yılında Trakya Üniversitesinde Edirne’de gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. 5. Türkiye Tarihi Madenler Konferansı Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü sorumluluğunda 02-04 Mayıs 2024 tarihleri arasında,  Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu’nunda düzenlenecektir.
(https://5ttmk.trakya.edu.tr/pages/5--turkiye-tarihi-madenler-konferansi)
                                                                                                                                                              Sempozyum kapsamındaki konu başlıkları arasında Anadolu ve Trakya antik metal buluntu çalışmaları, antik madencilik, arkeometalürji, madencilik tarihi, tarihi madenlerde arkeolojik çalışmalar, tarihi maden ve tünellerin korunması, tarihi maden ve tünellerin turizme kazandırılması, tarihte cevher hazırlama ve zenginleştirme, tarihte madenlerin kullanımı ve bunlarla ilişkili olabilecek içerikler bulunmaktadır.

Resim
Bu içerik 30.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.