2018-2019 PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU DUYURUSU

Merkez/EDİRNE

Ön Başvuru Tarihleri

16 Mayıs 2018 - 21 Mayıs 2018

Başvurular ONLINE olarak yapılacaktır.  Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Ücret

(Programa kabul edilenler için)

2.054,00-TL.
(Kesin kayıtlarda ilk taksit olan 554 TLödeme dekontu teslim edilecektir.1500 TLİkinci taksit ödemesi Ocak 2019 tarihinde yapılacaktır.)

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA;

1. Fakülte ve 4 yıllık Yüksekokul mezunları (Trakya Üniversitesi ve diğer üniversite mezunları) ile,

2. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 4. sınıfta okuyacak öğrenciler başvurabileceklerdir.

Sıralama kriterleri

• Alttan (başarısız olduğu) dersi olup olmadığı (En azdan en çok olana doğru sıralanır).
  • Genel not ortalamasına bakılacaktır. (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır).

3. Ön kayıt başvuruları 16 Mayıs – 21 Mayıs 2018 tarihleri arasından itibaren ONLINE olarak yapılacaktır. Posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir. Bu tarihlerde ön kayıt yaptırmayanlar herhangi bir hak talep edemeyecektir.

4. Kesin kayıt hakkı kazananların listesi Fakültemizin http://egitimfak.trakya.edu.tr/  ana sayfasında 22 Mayıs 2018 tarihinde ilan edilecektir.

5.  Kesin kayıt işlemleri, 23 Mayıs 2018 tarihinde 09:30 başlayacak olup 28 Mayıs 2018 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır.

• Kontenjanların dolmaması durumunda yedek liste ilan edilecektir.

6. Mezun için 250, okuyan öğrenciler için 1100 kontenjan ayrılmıştır. Boş kontenjanlar diğer alanlara aktarılacaktır.

• Genel not ortalamasına bakılacaktır. (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır).

7. Mezunlar İçin Genel not ortalamasına bakılacaktır (Yüksek nottan düşüğe doğru sıralanır).

8. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına daha önce kayıt yaptırmış ve çeşitli sebeplerle kayıtlarını dondurmuş olan öğrenciler ve aldığı derslerden başarısız olmuş öğrenciler kayıt yenilemelerini bizzat Eğitim Fakültesi Dekanlığında yapacaklardır. Bu öğrencilerin ön başvuru yapmalarına gerek yoktur.

9. Kesin kayıt yaptıran kursiyerlerin kayıt sildirmesi durumunda yatırmış oldukları katkı payı kesinlikle iade edilmez.

10. Başvuru sırasında yanlış bilgi verenler, kayıt hakkı elde etse bile kaydı yapılmaz, yapılanların da kayıtları silinir, ücret iade edilmez.

11. Pedagojik formasyon eğitimi sertifika Programı hafta içi akşam (Çarşamba-Perşembe-Cuma) ve hafta sonu (Cumartesi-Pazar) grupları şeklinde yoğunlaştırılmış olarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sonbahar döneminde başlayacaktır.

12. Öğretmenlik Uygulaması dersleri Edirne Milli Eğitim okullarında hafta içi yapılacaktır.

13. Öğretmenlik Uygulaması ve ders muafiyetleri için gerekli belgeler eksiksiz olarak kayıt esnasında teslim edilecektir.

NOT: 2018-2019 pedagojik formasyon ders muafiyetleri ve öğretmenlik uygulaması (staj) dersinden muafiyet başvurusu yapacak öğrencilerin transkript ve ders içerikleri ile aşağıda verilen dilekçe örneklerini doldurularak öğrenci işleri bürosuna vermeleri gerekmektedir. Muafiyet başvuru hakkı 23 Mayıs 2018 – 28 Mayıs 2018 tarihlerinde bir defaya mahsus verilecektir.

Not: Öğretmenlik Uygulaması dersinin okul stajları 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının Güz yarıyılının ilk haftası başlayacaktır. Derslerin başlama tarihi daha sonra ilan edilecektir.

14. Programın Akademik Takvimi aşağıda verildiği şekildedir. Gerekli görülmesi halinde daha sonra ilan edilecek olan Akademik Takvimde ve Programlarda değişiklikler yapılabilir.

15. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenlik uygulaması dersi için yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Fakültemizde verilen formasyon eğitimine sadece aşağıda belirtilen alanlarda formasyon öğrencisi alımı yapılacaktır. Alan kontenjanları yapılan başvuru sonuçlarına göre değerlendirilecektir.

FORMASYON BAŞVURUSU YAPILACAK ALANLAR

Heykel

Coğrafya

YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ. (Başvuru ekranında bulunan ÖSYM ile ilgili alanların doldurulması zorunlu değildir. Genel Akademik Not ortalaması 4' lük sistemde yazılacaktır. Başvuru yapan kursiyerlerin T.C. Kimlik numaralarını doğru bir şekilde yazmaları gerekmektedir.)

Bu içerik 18.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 7828 kez okundu.