TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜNDEN CUMHURİYETİN 100. YILI ONURUNA FİDAN DİKME TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi. 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilen törende Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi A Blok Binasının iki cephesine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı onuruna 10 adet ıhlamur fidanı dikildi. Fidan dikim etkinliğine Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aslı Araboğlu ve Doç. Dr. Şahin Kılıç, Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan, Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Melike Hasdağlı ve Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Yaraş, Doç. Dr. İlkan Hasdağlı, Doç. Dr. Ergün Karaca, Öğr. Gör. Dr. Baki Demirtaş, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Divarcı, Öğr. Gör. Nefize Behatin Ramadan, Arş. Gör. Mert Uğur Kara, Arş. Gör. Gamze Üsküplü Akgül, Arş. Gör. Osman Vuruşkan, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Sekreteri Sebahat Çolak ve Arkeoloji Bölümü öğrencileri katıldı. Etkinlikte Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan yıl dönümü münasebetiyle birer konuşma yaptılar. Yüzüncü yılların önemli ve sembolik değerleri olduğunu, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve yıl dönümlerinin kutlanmasının toplumsal hafızanın güçlenmesi adına son derece ehemmiyet arz ettiğini belirten konuşmaların ardından ağaç dikimleri ve toplu fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi. Ağaç dikim etkinliğinin gerçekleştirilmesinde Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğrenci Konseyi ve Trakya Üniversitesi SKS Arkeoloji Topluluğunun temsilcileri ile Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arkeoloji Anabilim Dalının öğrencileri de baştan sona görev alarak katkı sağlamıştır.

Bu içerik 30.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 126 kez okundu.