EDİRNE'DE ARKEOLOJİK KEŞİF

Edirne merkeze bağlı Büyükdöllük köyünde köylülerin kum ocağında bulduğu kemikler ve alan yetkililerin kendilerine bilgi vermesiyle Fakültemiz Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaraş ve Bölüm Hocalarımız tarafından incelenmiş, kemiklerin 8 milyon yıl öncesi Geç Miyosen Döneminde yaşamış bir mamuta ait olduğu tespit edilmiştir. TRT Haber’e verdiği röportajda Öğretim Üyemiz söz konusu buluşun Trakya tarihi açısından büyük önem taşıdığını, bölgede daha fazla  kemik fosili olabileceğini ve alanım bir an önce koruma altına alınması gerektiğini ifade etti.
Diğer yandan alana giden Fakültemiz Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç da alanı ziyaret edip incelemelerde bulundu. Trakya'nın farklı yerlerinde de mamut kemiklerine sıklıkla rastlandığını vurgulayan Prof. Dr. Beksaç Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda; fosillerin tarihlendirilebilmesi için farklı ölçümler yapılması gerektiğini belirtti.
Bu içerik 25.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 389 kez okundu.