ÇÖLYAK RAHATSIZLIĞI

Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten adlı proteine karşı hassasiyet sonucu ortaya çıkan çölyak rahatsızlığına sahip bireylerin glütensiz diyet yapma zorunluluğu olup; bu rahatsızlığa sahip olanların glütensiz besinlere erişmesi için kantin/kafeterya ve gıda otomatlarında glütensiz ürünlerin bulundurulması, yemekhanelerde glütensiz menülere yer verilmesi ve buna ilişkin gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Bu kapsamda çölyak rahatsızlığı olan Fakültemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelin glütensiz beslenme kolaylığı sağlaması amacıyla üniversitemize ait yemekhanelerde glütensiz menünün (paketli ürün ve hazır gıda) çıkartılması planlanmaktadır.
Fakültemizde çölyak rahatsızlığı bulunan öğrenciler ile akademik ve idari personelin  25.01.2024 tarihine kadar Dekanlığımıza başvuruda bulunmaları önemle rica olunur. 
Bu içerik 18.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 299 kez okundu.