Yabancı Uyruklu Öğrencilerin DİKKATİNE !!!

YABANCI UYRUKULU ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 60. MADDESİNİN 7. FIKRASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞ VE KANUNA GEÇİCİ 50. MADDE EKLENMİŞTİR. YENİ DÜZENLEMEYLE TALEP ETMELERİ HALİNDE ÜLKEMİZDE FARKLI DÜZEYLERDE ÖĞRENİM GÖREN TÜM ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BURSLU BURSSUZ AYRIMI YAPILMAKSIZIN GENEL SAĞLIK SİGORTALISI OLABİLMELERİNE İMKAN SAĞLANMIŞTIR.

BU ÇERÇEVEDE, ÜLKEMİZDEKİ ÖĞRENİMLERİNE YENİ BAŞLAYACAK ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İLK KAYIT TARİHİNDEN İTİBAREN ÜÇ AY İÇİNDE TALEPTE BULUNMALARI HALİNDE, 5510 SAYILI KANUNUN 82. MADDESİNE GÖRE BELİRLENEN PİRİME ESAS GÜNLÜK KAZANÇ ALT SINIRININ ÜÇTE BİRİNİN 30 GÜNLÜK TUTARI ÜZERİNDEN (01.07.2013-31.12.2013 TARİHLERİ ARASINDA AYLIK 40,86 TL) GENEL SAĞLIK SİGORTASI PİRİMİ ÖDEMEK SURETİYLE GENEL SAĞLIK SİGORTALISI OLABİLECEKLERDİR.

BU MADDENİN YAYIM TARİHİNDE İLK KAYDINI YAPTIRMIŞ OLUP HALİHAZIRDA TÜRKİYE’ DE EĞİTİM GÖRMEKTE OLAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN, 29.05.2013 TARİHİNDEN İTİBAREN ALTI AY İÇİNDE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA BAŞVURU YAPANLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTALISI OLMALARINA İMKAN SAĞLANMIŞTIR. BELİRTİLEN SÜRELER İÇİNDE BAŞVURU YAPMAYAN ÖĞRENCİLER ÖĞRENİMLERİ SÜRESİNCE GENEL SAĞLIK SİGORTASININ SAĞLADIĞI İMKANLARDAN FAYDALANAMYACAKLARDIR.

TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERİN SİGORTA TESCİL İŞLEMLERİNİN S.G.K BAŞKANLIĞI TARAFINDAN TEK ELDEN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR PLANLANMAKTADIR. KENDİ HESABINA ÖĞRENİM GÖREN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN SİGORTA TESCİL İŞLEMLERİNİN İSE KENDİLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

BU BAĞLAMDA SÜRESİ İÇİNDE BAŞVURU YAPILMAMASI HALİNDE ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİMLERİ SÜRESİNCE BİR DAHA GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA DAHİL OLMALARININ MÜMKÜN OLMAMASI NEDENİYLE YAŞANABİLECEK MAĞDURİYETİN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN TÜM ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Bu içerik 15.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1240 kez okundu.