Prizren Üniversitesi Öğrencileri Fakültemizdeydi

PRİZREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ FAKÜLTEMİZDEYDİ

Kosova Prizren Üniversitesi’nden kırk kişilik bir öğrenci kafilesi “Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı” programı çerçevesinde 16-22 Haziran 2014 tarihleri arasında üniversitemizde ağırlandı. Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nin ortaklaşa uyguladıkları program, 16 Haziran günü öğrencilerin Edirne’ye gelişi ve Armağan Dönertaş Oteli’ne yerleştirmeleriyle başladı.  Bir günlük dinlenmeden sonra öğrenciler hafta boyu günün ilk yarısında Edebiyat Fakültesi 301 numaralı derslikte düzenlenen eğitim seminerlerine katıldılar. Hafta içi sabah 09:15-12-15 aralığında uygulanan seminere Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu, Doç. Dr. Emine Ahmetoğlu, Yrd. Doç. Dr. Selmin Çuhadar, Yrd. Doç. Dr. Zülfiye Gül Ercan ve Araştırma Görevlisi Cemalettin  Yavuz katkı sundular.

Programın öğleden sonraki bölümlerinde ise farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda öğrenciler, önce Eğitim Fakültesi’ne götürülerek söz konusu fakültenin laboratuvarları ve benzeri imkânları gösterildi. 18 Haziran günü ise Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cumhur Ün’ün refakatinde şehir ve kültür gezisi düzenlenerek Edirne’nin tarihsel ve kültürel yerleri tanıtıldı.

Büyük bir memnuniyetle devam eden program, katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
Bu içerik 23.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1590 kez okundu.