Merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu’nun Büstü Törenle Açıldı

       Merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu’nun Büstü Törenle Açıldı

       Türk düşünce ve fikir hayatının önemli kalemi, Türk Dili’nin büyük âlimi, araştırmacısı, savunucusu ve hizmetkârı, hocaların hocası ve Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Necemttin Hacıeminoğlu’nun büstü törenle açıldı.

        Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün önerisi ile Rektörlüğümüz tarafından yaptırılan büstün açılış töreninde, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve diğer bölüm öğretim üye ve öğrencileri hazır bulundu. Törende, aynı zamanda Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu’nun öğrencisi olmuş olan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Duymaz, hocasının bazı özelliklerini dikkate sunan anlamlı bir konuşma yaptı.

       Dekan, konuşmasında Prof. Dr. Hacıeminoğlu’nun disiplinli, çalışkan, öğrencileri ve sorunlarıyla ilgilenen, içinde yaşadığı toplumun, ülkenin sorunlarına duyarlı bir sosyal bilimci olduğunu söyledi. Onu fikir ve düşünceleri, hizmetleri ve insanî yönüyle daima rahmet ve minnet duygularıyla anacaklarını; büstün buna daha sık vesile olacağını belirtti. Daha sonra büstün açılışı gerçekleştirildi.      

Ek Resimler
Bu içerik 17.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2060 kez okundu.