FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN ULUCAK HÖYÜK KAZILARI

Kazı çalışmalarına 1995 yılında başlanan ve 2009 yılından itibaren Fakültemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Çevik’in yürütücülüğünü üstlendiği Ulucak Höyük kazıları Orta Doğu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Tübingen Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden uzman ve öğrencilerle gerçekleştiriliyor.

Avrupa’nın en erken yerleşim merkezlerinden ve ilk çiftçilik faaliyetlerinin de yürütüldüğü yerlerden birisi olan Ulucak Höyük’te Cilalı Taş Devri 1100 yıl boyunca kesintisiz olarak takip ediliyor. Ayrıca Yabani hayvanların evcilleştirilmesinde Yakın Doğu’dan Avrupa’ya geçişte köprü görevi üstlenen Ulucak Höyük’te yapılan kazılarla İzmir’de 9000 yıl önceki Cilalı Taş Devri’ne ait izler gözler önüne seriliyor.
Bu içerik 04.09.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1222 kez okundu.