Fakültemiz Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Tolga DİLLİOĞLU ve Arş. Gör. Ece ŞEN'in Arnavutça-Türkçe ve Türkçe-Arnavutça Sözlüğü Basılmıştır.

Fakültemiz Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Arnavut Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Araş.Gör. Tolga Dillioğlu ve Araş. Gör. Ece Şen’in hazırladıkları yaklaşık 30.000 kelimeden oluşan Arnavutça-Türkçe ve Türkçe-Arnavutça sözlüğü basılmıştır.

Bilindiği gibi Balkan dillerine karşı ilgi son on yıllarda artmış ve çeşitli çalışmalar yapılagelmiştir. Bu çerçevede Arnavutça sözlükler de basılmıştır. Ancak öğretim elemanlarımızın söz konusu sözlüğünün önemli bir yönü, Türk vatandaşları tarafından hazırlanan ilk sözlük olma özelliği taşımasıdır.
Öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu içerik 05.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 724 kez okundu.