Edebiyat Fakültesi Yeni Binası Açıldı

Edebiyat Fakültesi Yeni Binası Açıldı

 

Fakültemizin yeni eğitim binası 09.10.2013 Çarşamba günü saat 10:00’da geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Vitrina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mario KEDHI, Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep DUYMAZ, Edirne Abidelerinin yazarı Dr. Fokke DIJKEMA, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda konuk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra açılış konuşmalarını Prof. Dr. Recep DUYMAZ ile Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK yaptı. Ardından yeni binanın açılışı gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi B Blok’nun Açılış Konuşması

Sayın Rektörüm,

Sayın Rektör Yardımcılarım,

Sayın Enstitü Müdürlerim,

Sayın Dekan ve Yüksekokul Müdürlerim,

Sayın Öğretim Üyelerim,

Sevgili Öğrenciler…

Fen – Edebiyat Fakültesi, Trakya Üniversitesi’nin bünyesinde 1982 yılında kurulmuştur. Bu iki fakülte 2010 yılında ayrılmış ve Edebiyat Fakültesi, hem bina, hem öğrenci sayısı bakımından büyüyerek günümüze kadar gelmiştir.

Edebiyat Fakültesi, 2013 – 2014 eğitim – öğretim yılına yeniliklerle girmektedir. Yıllarca yapımı devam eden yeni eğitim binamız tamamlanmıştır. Yeni eğitim binamızda, üçü küçük, altısı büyük olmak üzere dokuz sınıf bulunmaktadır. Sınıflarımız eğitim için gerekli teknik donamına sahiptir. Bunların yanında 56 öğretim elemanı odası yer almaktadır. Engelli giriş yeri, asansörü ve lavabosu da mevcuttur.

Fakültemizin sayıca iki büyük bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümleri yeni binamıza taşınmıştır. Edebiyat Fakültesi, 8 profesör, 9 doçent, 30 yardımcı doçent, 15 öğretim görevlisi, 47 araştırma görevlisi, 8 okutman olmak üzere 117 öğretim elemanı, 2509 öğrencisi ve 25 idare personeliyle yeni eğitim ve öğretim yılına başlamaktadır.

Öğrencilerimizin eğitim binası, konaklama, beslenme ve ulaşım bakımından en iyisini hak ettiklerini düşünüyoruz. Kendilerine bu imkânları sağlamaya devam edeceğiz.

Öğretim üyelerimiz, yeni binamızda eğitim – öğretim çalışmalarının yanında, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda bilim üretmeye devam edeceklerdir.

 Hem öğrencilerimize daha iyi bir öğrenim görmelerine imkân veren, hem öğretim üyelerimize daha güzel bir çalışma ortamı sağlayan yeni binamızın yapımında başından beri emeği geçen bütün ilgililere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yeni binamıza taşınma, yerleşme ve teknik donanımın zamanında sağlanması aşamalarında sayın Rektörümüz Profesör Doktor Yener YÜRÜK’ün destek ve yardımlarını gördük. Bunların artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz…

Her yenilik, insanlarda yeni arzular, umutlar ve hedefler uyandırır. Edebiyat Fakültesi çalışanları bu duygularla yeni öğretim yılına başlamaktadır…

Yeni binamız, üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun…

                                                     

                                                                        09. 10. 2013

                                                                Prof. Dr. Recep DUYMAZ

                                                               Edebiyat Fakültesi Dekan V.

Açılış töreni, ikram ve yeni binanın gezilmesiyle son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 10.10.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 3335 kez okundu.